Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur kommer jag åt databasen "Mediasearch: media archive"?

Hej! Försöker komma åt databasen för media på engelska, men den kräver inloggning på själva sidan trots att jag är inloggad på Mina Sidor. Hur kommer jag åt databasen och finns alla internationella tidningar där att söka igenom?

Kommentarer

 • Hej!

  Mediasearch är ett centraleuropeiskt mediaarkiv och innehåller material på tjeckiska slovakiska och polska. Databasen är lösenordsskyddad och kräver ett särskilt lösenord för att man ska få tillgång till det. För att få användarnamn och lösenord kan du skicka ett mail med ditt namn och personnummer till kundservice.sub@su.se.

  vänliga hälsningar

  Elin
 • Vad finns det för databaser att tillgå för att hitta artiklar från tidningar från olika delar av Europa, t.ex. Norden, Storbritannien eller även andra delar av världen?

  Ebba
 • Hej igen,

  För artiklar på svenska kan du söka efter dessa i tex Artikelsök eller Mediearkivet. Du hittar dem via bibliotekets katalog på http://su.se/biblioteket/ eller via vår databaslista http://www.sub.su.se/databaser-a-o/

  För utländska artiklar kan du söka efter dessa via bibliotekets artikeltjänst vilken du når via andra fliken i bibliotekets sökruta där det står Artiklar.
  Är det material inom mediestudier som du söker? Då kan du även söka i tex databasen Communication & massmedia complete.

  vänliga hälsningar

  Elin
 • Finns det någon databas där man kan söka efter endast artiklar publicerade i media, t.ex. stora tidningar som The Guardian?

  Ebba
 • Hej,

  Vi har ingen databas där man samlat kan söka nya artiklar från olika stora dagstidningar.

  Dock finns tex artiklar från The Guardian i databasen Lexis Nexis. Du når den genom att söka på The Guardian i vår katalog på http://su.se/biblioteket/
  Andra tidskrifter som du når om du söker på titeln är tex The Observer, The New York times och Wall Street Journal.

  vänliga hälsningar

  Elin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.