Till senaste kommentaren

Studiebesök med gymnasieelever åk 3 som skriver gymnasiearbete

Hej!
Jag undrar om ni kan ta emot ett studiebesök, dvs informera om sökning i e-databaser, bibliotekets tjänster etc. för elever som skriver Gymnasiearbete.

Med vänliga hälsningar

Kommentarer

 • Hej!

  Tyvärr har vi inte möjlighet att hålla introduktioner för gymnasieklasser.

  Stockholms universitetsbibliotek är dock ett offentligt bibliotek och gymnasieelever är självklart välkomna hit. Vi rekommenderar att de åtföljs av en lärare. Ni är naturligtvis välkomna att fråga och få hjälp av bibliotekets personal. De elever som fyllt 18 år kan skaffa ett bibliotekskonto hos oss och låna böcker från oss.

  Så länge som eleverna befinner sig i biblioteket kan de också få tillgång till våra e-resurser, så som databaser och e-tidskrifter. De får tillgång genom att logga in på vårt trådlösa nätverk. Om möjligheten finns rekommenderar vi att eleverna tar med egna datorer, då vi endast har en offentlig dator att låna ut. Observera att det inte finns någon möjlighet att skriva ut.

  Om ni vill förbereda er lite inför ert besök kan ni se våra filmer för att se hur man söker fram resurser hos oss och tips på hur man kan hitta det man letar efter. Här hittar ni våra filmer om att söka information.
  Här ansöker man om ett bibliotekskonto, man kan med fördel ansöka om bibliotekskontot innan man kommer till biblioteket.

  Vänligen,
  Hanna Biblioteket
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.