Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Wiley online

Ska vi via sub.su.se ha tillgång till i databasen Wiely online? Om jag klickar mig genom databaser->wiley so länkas jag in på deras sida och ÄR instituitionsinloggad som stockholms universitet, alltså helt ok så långt. MEN, när jag försöker klicka upp en artikel så ombeds jag betala en hyra eller köpebelopp. Det är som att wiley inte försåt att jag ska ha tillgång i sista skedet, men vi kanske bara har tillgång till wiley i bläddersyfte?

Tack!

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga.
  Vi har åtkomst till alla tidskrifter och de flesta av böckerna som finns på Wiley online.
  Är det en ny artikel som du inte kommer åt? Har du provat att komma åt olika artiklar/titlar på plattformen och får du upp samma meddelande?
  Om du inte sitter på Campus är det viktigt att du går via bibliotekets databaslista och loggar in med din universitetsinloggning för att få åtkomst till allt på Wiley plattformen.

  vänliga hälsningar

  Elin
 • Precis, jag går till sub.su.se, klickar på "Databaser A-Ö", klickar sedan på "W", sedan på "Wiley online library". Jag blir ombedd att logga in med mitt su-inlogg, och när jag gör det så skickas jag vidare till wiley, där jag ser att jag är inloggad som "Stockholm University Library". Men om jag går in på tex

  Browse by subject -> Chemistry -> Analytical chemistry

  sedan via TOPICS->microscopy (höger sida)

  sedan J -> Journal of Microscopy -> all Issues -> 1991 vol 161-164 -> issue #2

  Försöker jag öppna en av dessa pdf:er så får jag bara en uppmaning att "Purchase Instant Access".

  Björn Forsberg
 • Hej igen,

  Tyvärr har vi bara åtkomst till tidskriftsartiklar på Wiley från -97 och framåt via vårt avtal.
  Om det är en artikel du är intresserad av från -91 är du välkommen att fylla i en fjärrlåneansökan under Mina sidor så kan mina kollegor undersöka om den finns att låna in från något annat bibliotek.

  Vänliga hälsningar

  Elin
 • Ok. finns det någon förtecking över vilka restriktioner som föreligger olika databaser? Så att jag kan se efter själv om/när jag stöter på samma problem igen.

  Tack!

  Björn Forsberg
 • Hej,

  Nej någon generell förteckning över våra databaser och vilka begränsningar som finns har vi tyvärr inte. Men om du söker i katalogen efter en specifik tidskrift som tex Journal of Microscopy så får du upp beståndsinformationen för Stockholms universitetsbibliotek och vad vi har åtkomst till gällande denna titel på Wiley plattformen.
  I _Wiley online _gränssnitt ser man även vilka resurser vi har tillgång till genom det upplåsta hänglåset som finns bredvid varje titel.

  Hoppas att detta var till någon hjälp,

  hälsningar

  Elin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.