Till senaste kommentaren

Hade biblioteket förseningsavgifter 2017?

Hej!Fanns det några avgifter förra året? Jag brukade vara försenad med att lämna böckerna ibland men inga avgifter efterfrågades!. Idag är jag send med en bok för en dag står det att jag måste betala 10kr.

Kommentarer

 • Hej!
  Vi hade inga förseningsavgifter under förra hösten och under våren i år, men sedan slutet av juni tar vi återigen ut avgift för försenade böcker med kö. Därav dina 10 kr!
  Elisabet Biblioteket
 • Gäller förseningsavgifter även under helgdagar? Säg om min lånetid går ut en fredag, och jag lämnar boken på måndag, är avgiften 10 eller 30 kr då?
 • Hej!

  Ja, du får förseningsavgift även på helgdagar. Så i ditt exempel skulle du ha 30 kr i förseningsavgift.

  Mvh
  Mattias
  Mattias Biblioteket
 • Hej!

  Fick för ett par dagar sen meddelande från er "automatiska utskicksfunktion" att en lånad bok inte längre kunde lånas om via den automatiska omlåningsfunktionen  - och gav mig en enda dags framförhållning att återlämna den innan förseningsavgifterna tickar igång!

  Hur tänkte er utskicksfunktion här kan man undra - för hur rimligt är det att ge en dags framförhållning för återlämning mitt i sommarsemestertiderna?!?

  Och därmed lite väl magstarkt att direkt få bli debiterad förseningsavgifter tycker jag: Hade ju varit skillnad om man i tillräckligt god tid hade fått veta att boken inte längre kan omlånas, då hade jag förstås kunnat planera för det och återlämna boken innan semesterperioden.

  Förslår att ni antingen ser över dessa automatutskick och ger era låntagare realistisk framförhållning för återlämning. Annars nog lika bra att slopa den iof praktiska automatiska omlåningsfunktionen, för nu blir ju slutsatsen att man inte kan lita på att få omlån ifall man när som helst kan få ett meddelande om 24 timmars varsel för återlämning...  Magnus
 • Boken krävs tillbaka eftersom en annan låntagare ställt sig i kö på boken du lånat. Boken behöver därför komma in.

  Mailet går ut samtidigt som den andra låntagaren ställer sig i kö. Har man då otur och någon ställer sig i kö samma dag boken ska lånas om blir det så att man bara får en dag på sig att återlämna boken. Precis som du anar är detta en konsekvens av de automatiska omlånen.

  Eftersom vi har studenter som vill ha sin kurslitteratur även på sommaren så har vi samma regler året om.
  Frida Biblioteket
 • Fortsätter på Magnus klagomål:
  Jag har en bok hemma som någon ställt sig i kö på och får mail om detta kl 08:45 samma dag som den ska lämnas tillbaka. Det här måste ni rätta till. 08:45 har jag redan åkt hemifrån och därmed har jag ingen chans att planera för detta och det kräver således en extra tur/retur-resa hem.

  Det bör ju gå att ordna ert system så att man alltid har minst en dag på sig att återlämna.
  Elin
 • Mailet går ut samtidigt som den andra låntagaren ställer sig i kö. Har man då otur och någon ställer sig i kö samma dag boken ska lånas om blir det så att man bara får en dag på sig att återlämna boken. Detta är en konsekvens av de automatiska omlånen.
  Frida Biblioteket
 • Det blir ju dock inte ens en dag. Om någon ställer sig i kö kl 17, betyder det att jag endast skulle ha någon timme på mig att lämna tillbaka boken?

  Förstår att det är automatiska omlån som gör det men det borde väl gå att ställa in att den alltid ger en låntagare minst 24 timmar på sig att lämna tillbaka. Det är något ni/ansvariga borde se över.
  Elin
 • I vårt nuvarande biblioteksystem går inte detta att ändra på utan att ta bort de automatiska omlånen.

  Stockholms universitetsbibliotek har för närvarande inga planer på att byta bibliotekssystem. Vi har inte heller några planer på att ta bort de automatiska omlånen.
  Frida Biblioteket
 • Hej,
  Är det samma avgift på kurslitteratur som annan litteratur?
  Anton
 • Ja, det är samma förseningsavgift för alla böcker, 10 kronor per dag som boken är försenad.

  Vänligen,
  Hanna Biblioteket
 • Hej, jag anlände precis från Umeå och har åkt ner enkom för återlämning av böcker som skulle vara tillbaka idag, men hinner tyvärr inte med detta idag. Kan man inte få dessa böcker återomlånade (jag tror nämligen det är jag själv som står på kö för dessa böcker) alternativt slippa böterna?

  P
 • Hej,

  Vi avskriver inte förseningsavgifter. Däremot kan det vara möjligt att låna om böckerna, beroende på om det är andra som väntar på dem eller inte.

  För att kunna hjälpa dig med detta behöver vi personuppgifter så som ditt universitets-id eller ditt personnummer. Eftersom personuppgifter liksom dina lån är hemliga vore det bra om du kunde maila oss dessa uppgifter, kundservice.sub@su.se, så ska vi försöka hjälpa dig.
  Frida Biblioteket
 • Ni har satt upp en bok som förkommen den 8 feb, trots att jag har fått mail som den ska återlämnas den 15 feb. Idag är det den 12 feb.

  Jag har inte fått en enda förseningsavgift beträffande den här titeln.

  Titeln lånades ut till min 25 jan. och har lånats om veckovis sedan dess.

  Mina mailinställningar är det inget fel på då jag har får mail från er som vanligt. Jag har dock inte fått mail om återlämningskrav avseende den här boken.

  Kan ni förklara varför ni debiterar mig 600 kr för en bok som enligt systemet inte är försenad?!
  k
 • För att kunna svara på din fråga så behöver jag se ditt konto. Det är därför bättre att du mailar din fråga tillsammans med ditt student-id till kundservice.sub@su.se.

  Frida Biblioteket
 • Hej ! Hur man betalar förseningsavgifterna?
  Tack på förhand!
  Aikaterini
 • Hej!

  Du kan betala dina förseningsavgifter på tre sätt:
  • Du kan betala dina förseningsavgifter via Mina sidor på bibliotekets webbplats. 
  • Du kan också betala till bibliotekets bankgiro 812-0669. Vid betalning via bankgiro är det viktigt att ange namn, personnummer och vad betalningen gäller. Observera att det tar minst tre bankdagar innan inbetalningen bokförts hos oss.
  • Du kan också betala med kort på Frescatibiblioteket.
  Helena H Biblioteket

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.