Till senaste kommentaren

Hur köper biblioteket in e-böcker och e-tidskrifter från Taylor & Francis?

Hej, jag ser att vi inte har dem. Köper ni in abonnemang för enskilda böcker, eller är det allt eller inget för deras del?

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för ditt mail!

  Är det en speciell bok du önskar kan du skicka in ett inköpsförslag på den till oss, så kommer vi undersöka om den går att förvärva. Böcker vi inte kan förvärva kommer vi försöka låna in åt dig som ett fjärrlån. Du kan även lämna inköpsförslag på tidskrifter.

  I nuläget har Stockholms universitetsbibliotek tillgång till två plattformar med innehåll från Taylor & Francis, en för e-böcker och en för e-tidskrifter.

  Medina Media & förvärv
 • Hej Medina, jag får omformulera mig så frågan blir tydligare. Hur ser ert abonnemang på T&F ut, blir de böcker som publiceras där tillgängliga eller köper ni dem bok för bok (eftersom du tog upp möjligen att göra inköpsförslag)?
  Mats
 • Enligt vårt avtal med Taylor & Francis har vi tillgång till i princip alla e-tidskrifter från förlaget. Böcker från förlaget köper vi in titel för titel.
  Medina Media & förvärv
 • Då vet jag, tack.
  Mats
 • Hej,

  jag söker också en bok från Taylor&Francis som jag behöver till min magisteruppsats i filosofi. Det är "Canonizing Economic Theory: How Theories and Ideas are Selected in Economics " av Christopher D. Mackie.
  https://www-taylorfrancis-com.ezp.sub.su.se/books/9781315502328

  På deras hemsida får man meddelandet "We've had an error looking up if you have access to this title. Please refresh to try again. " Jag förmodar att det betyder att ni/jag inte har tillgång till den. Går det att ordna så jag kan få tillgång till den?
  Marcus
 • Hej,

  Det stämmer att vi inte har access till denna titel. Du kan föreslå att vi köper in den via länken Beställ inköp/fjärrlån på bibliotekets startsida.

  Mvh
  Mattias Användarmötet
 • Hej Mattias,

  tack för svar. Jag skickade precis en beställning via denna länk: https://sub.su.se/form/bestallning

  Osäker på om den gick igenom, men om den gjorde det, när vet jag när man får tillgång till boken? För jag behövde aldrig lämna mina kontaktuppgifter vid beställningen.

  Mvh
  Marcus
 • Hej!

  Din beställning verkar inte ha gått igenom. Testa igen och skulle det inte fungera så skulle vi behöva veta vilket felmeddelande du får.

  För att kunna beställa så måste du logga in med din universitetsinloggning, via den så kopplas din beställning ihop med rätt låntagare i vårt bibliotekssystem. För att du ska finnas i vårt bibliotekssystem måste du ha beställt ett fysiskt universitetskort som även fungerar som ditt lånekort.

  Blir din beställning ett inköp kommer du få ett mail med antingen instruktioner om hur du kommer åt e-boken eller en uppskattning om när den tryckta boken kommer levereras.

  Blir din beställning ett fjärrlån kan du följa ärendet på Mina sidor under Fjärrlån.

  Vi beslutar om det blir ett fjärrlån eller inköp utifrån vad vi bedömer går snabbast. Du kan läsa mer hur vi arbetar med förvärv i vår medieplan.
  Medina Media & förvärv
 • Hej Medina,

  ok, då prövar jag att beställa en gång till. Har precis fyllt i formuläret och skickat iväg. Hoppas det funkar bättre denna gång.

  Mvh
  Marcus
 • Nu har beställningen kommit in i vårt system.

  Frida Användarmötet
 • Ok, super!

  Mvh
  Marcus

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.