Till senaste kommentaren

Jag får inte fram en pdf av en artikel - hur får jag tag på artikeln?

Hej,

jag skulle behöva komma åt en artikel. Jag kan läsa abstract för artikelnnär jag söker i bibliotekets artikelsök, men man kan inte ladda ner hela artikeln som pdf. Kan ni hjälpa mig att få tag på artikeln på något sätt?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej!

  Vi har inte tillgång till denna artikel på biblioteket och det är därför som du endast kan få fram en abstract. När du söker i bibliotekets databaser kan du ibland hitta artiklar som du inte kan få fram en pdf av. Det beror i dessa fall på att biblioteket inte prenumererar på den tidskrift som artikeln du hittat ingår i.

  Om detta inträffar finns det ändå en möjlighet för dig att få tillgång till en sådan artikel. Du får tillgång till artikeln genom att göra en kostnadsfri beställning genom biblioteket. Du gör beställningen genom att fylla i vårt formulär Beställ inköp/fjärrlån (du måste logga in med din universitetsinloggning för att komma till formuläret). Du hittar också formuläret när du loggar in på Mitt bibliotekskonto på bibliotekets hemsida.

  Beställningar levereras alltid på papper och brukar kunna gå ganska fort, men det är inte säkert att du får artikeln samma dag som du beställer den.

  Vänligen,
  Hanna Biblioteket
  (Uppdaterad )
 • Hej, tack för svar! Kan man få artikeln imorgon (torsdag) tror du? Får man den online då och man jag dela med den jag skriver arbetet med?
 • Det går som sagt ofta fort när man beställer artiklar. Din artikel har redan kommit och du kommer snart att få ett mejl om att artikeln finns att hämta.

  Du får inte artikeln online, utan den är utskriven på papper. Du hämtar artikeln i Frescatibibliotekets informationsdisk.

  Vänligen,
  Hanna Biblioteket

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.