Åtkomst till artikel i PubMed

Jag söker en artikel på PubMed och när jag trycker på full text link till Elsevier får jag upp en sida som kallas for elseviers linkinghub men denna sida är alldeles blank. Vad är problemet?
Frida

Kommentarer

 • Hej igen!

  Tack för din fråga!

  Det går utmärkt att gå direkt till pubmed.gov för att söka i databasen men gör man det går man inte via biblioteket till fulltexten. Detta gör oftast inget om man befinner sig på Campus (eller på VPN) och biblioteket har en prenumeration på tidskriften. Om man inte befinner sig på Campus vet inte förlaget, i detta fall Elsevier, att man kommer från en institution som ska ha åtkomst till artikeln och nekar därför en åtkomst.

  Om man istället går till PubMed via vår databaslista kommer det dyka upp en till länk under länken till förlaget. På den länken står det SU.  Klickar man på Su loggan kommer man direkt till fulltexten om biblioteket har en prenumeration eller till vår länkserver (SFX) där man kan beställa artikeln via Get it Now eller som ett fjärrlån om det är så att biblioteket inte har tillgång till artikeln.

  Hör gärna av dig igen om samma fel uppkommer via den knappen!

  Licensgruppen Biblioteket

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.