Databaser inom biologi och fysik

Hej

Jag undrar om ni har något tips om databaser inte ämnena biologi och fysik? Vore mycket tacksam för tips om lämpliga litteraturdatabaser på SU för dessa två ämnen (så heltäckande som möjligt).

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga! Om du vill söka i stora delar av bibliotekets elektroniska resurser på en och samma gång skulle jag rekommendera att du börjar med att söka i bibliotekets söktjänst EDS, som är en kombinerad söktjänst för våra olika databaser och som du hittar under fliken "Artiklar" på bibliotekets webbplats. Där kommer du att hitta material inom både fysik och biologi.

  Du kan också välja att gå direkt till någon av de stora vetenskapliga databaserna. I det här fallet skulle jag rekommendera att du provar att söka i Web of Science och Scopus, och du hittar båda dessa i vår alfabetiska databaslista. Båda dessa är multidisciplinära och innehåller bland annat material inom naturvetenskap, medicin och teknik. De stora databaserna överlappar ofta varandra när det kommer till innehåll, så om du söker i båda bör du kunna få relativt uttömmande resultat.

  Slutligen vill jag tipsa om den biologiska databasen Biological abstracts, för publicerad forskning inom biologi och närliggande vetenskaper.

  Jag hoppas att någon av dessa ingångar kan hjälpa dig i ditt projekt. Om du önskar mer specifik handledning är du välkommen att höra av dig till oss igen och boka tid med en bibliotekarie. Mejla då till bokabibliotekarie@su.se.

  Vänliga hälsningar


  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.