Till senaste kommentaren

Hur får man en DOI kod till en bok man har publicerat i ACTA-serien?

Hur får man en DOI kod till en bok man har publicerat i ACTA-serien?


Kommentarer

 • Hej,

  För att få ett DOI behöver du publicera boken i fulltext i elektroniskt format via en databas som arkiverar en permanent kopia.

  På Stockholms universitet har vi en databas som du kan använda för att arkivera en version av boken. Du hittar den här: https://su.figshare.com/. Du kan logga in med ditt SU-ID. För att publicera behöver du registrera metadata för boken och ladda upp filen i systemet. Du kommer automatiskt att få en creative commons-licens för versionen som du laddar upp här, vilket är rekommenderat. Vi hjälper dig att kontrollera alla detaljer när du har skickat in det färdiga objektet för publicering.

  Du kan också ladda upp boken i databasen DiVA, men där får du en annan typ av permanent identifikator för elektroniska dokument som kallas "URN".

  Lägg gärna in en hänvisning till den tryckta boken i de metadata du registrerar så att läsaren kan se att det finns fler versioner. Glöm inte att beskriva boken med ett kort abstract och nyckelord för att den lätt ska hittas av olika sökmotorer.

  Hör av dig till publish@su.se om du vill ha mer personlig assistans.
  Vänliga hälsningar,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.