Till senaste kommentaren

Hur kommer jag åt bibliotekets resurser hemifrån?

Hej!

Jag försöker komma åt databasen Scopus, men jag blir ombedd att logga in. Hur ska jag göra för att komma åt den?
Frida

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga!

  Det flesta av våra resurser kommer du åt hemifrån via ditt universitetskonto. För att detta ska fungera så är det viktigt att du börjar din sökning på bibliotekets webbplats och inte går via Google.

  Om du befinner dig utanför universitetsnätverk och klickar på en databas som, tex Scopus, i Databaser A-Ö kommer du komma till en inloggningssida som ser ut så här:

  Där loggar du in med ditt universitetsinlogg och ska sedan länkas vidare till databasen. Det fungerar på ett liknande sätt med e-böcker, e-tidskrifter och artiklar.

  Är det så att du inte vill börja din sökning på bibliotekets nätverk kan du istället använda webbläsartillägget LibKey Nomad. Du hittar instruktioner på hur du laddar ner det på vår hemsida.

  LibKey Nomad fungerar enbart med material som har ett DOI nummer angett, så du kommer inte åt allt vad biblioteket äger framför allt inte databaser och e-böcker och det är inte alltid leverantören av sidan (tex Google) har angett ett DOI nummer.

  Vi hade tidigare tillgång till ett Proxybokmärke, men eftersom detta bokmärke inte längre uppdateras av leverantören så är det inget vi rekommenderar att man använder.

  Vänliga hälsningar

  Media Biblioteket

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.