Hur lånar jag E-böcker?

Hej!

När jag söker efter böcker på bibliotekets hemsida skickas jag till Libris hemsida. Där hittar jag boken jag söker som e-bok, vilket är helt perfekt. Men jag förstår inte hur jag lånar den. Jag kan inte logga in på libris hemsida.
Hur gör jag för att låna e-boken?

Stort tack för hjälpen!
//

Kommentarer

 • Hej!

  Det stämmer att du kommer till Libris när du söker efter böcker på bibliotekets hemsida. Du behöver inte logga in i Libris för att komma åt e-boken. För att komma åt en e-bok använder du ditt universitetskonto.


  Så här gör du för att söka fram en e-bok:


  • Hitta boken i resultatlistan i Libris. Om boken är en e-bok är den märkt med ikonen "E-bok". Klicka på boken.


  • Klicka på länken "Läs hela" längre ner på sidan


  • Ibland öppnas en ny flik. Om det händer llicka på länken "Full text via"


  • Om du inte redan är inloggad  kommer du nu att få logga in med ditt universitetskonto.

  • När du loggat in kommer du till e-boken. Funktioner och gränssnitt kan se lite olika ut från e-bok till e-bok. Vissa e-böcker kan ha en begränsning på hur många som får läsa den samtidigt. För att kunna ladda ner e-böcker från vissa e-boksleverantörer krävs det att man skapar ett personligt konto hos dem. Det går alltid att läsa boken på nätet även utan ett konto.

  Hittar du inte e-boken i Libris kan den finnas under E-böcker A-Ö


  Jag hoppas att det är till hjälp.

  Vänligen,
  Hanna Biblioteket
  (Uppdaterad )
 • Stort tack för hjälpen!
 • Hej! Jag har gjort exakt som det visas i instruktionerna, men när jag ska försöka logga in står det bara error. Jag kommer till en sida som heter springer link, där inte hela boken finns. Kan ni prova om det fungerar att få upp just denna bok som helbok för er? Jag lyckas inte.
  Schwarz, Barry et al. (2016). Handbook of practical wisdom in business and management. Frankfurt: Springer. (Finns som e-resurs på SU:s bibliotek, välj två av bokens kapitel, ange vilka i texten).
  Emma
 • Hej,

  Jag kommer in utan problem. Prova att rensa datorns historik och använd en annan webbläsare. Funkar det ändå inte så hör av dig igen.

  Hälsningar,
  Mattias
  Mattias Biblioteket

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.