informationsförfrågan


Jag skriver från staden San Carlos de Bariloche, provinsen Río Negro, Argentina. Anledningen till min fråga är att veta om du har en text som heter "Bericht nr 6 der Schwedisehen wissensehaftlichen Expedition nach Patagonien 1932-1934" av Erik Ljungner. I förväg tycker jag att det är viktigt att klargöra att jag är författare, historielärare och kollaboratör/medlem i Mapuche-gemenskapen Quintupuray i Los Lagos-territoriet, provinsen Neuquén, Argentina. Under en lång tid har jag försökt återskapa en del av Mapuche-gemenskapens historia och i det här fallet har vi hittat en bild -på sidan 352 i den citerade texten- där en släkting förekommer (skriven, i det här fallet, som Quintoporay) . Vid ett annat tillfälle fick vi fotografiskt material -också taget från ett verk av Ljungner- men utan närmare förklaring. I det här fallet ser jag fotografi som en del av ett större arbete som jag skulle vilja studera närmare. Skulle det vara möjligt att begära tillgång till nämnda handling? Inte bara fotomaterialet är oerhört värdefullt, utan också berättelsen som Ljungner har gjort efter mötet med Quintupuray. Efter att ha orienterats av personal från Uppsala universitet och Kungliga arkivet om Ljungners material föreslogs att jag skulle konsultera detta bibliotek. Jag hoppas att min fråga inte är ett problem. Tvärtom är det en del av en utredning som syftar till att återvinna minnet av familjen. Från redan tack så mycket.
Vänliga hälsningar,


Pablo Pezzoni

Kommentarer

 • Hej,

  Tyvärr har vi inte denna text.

  Hälsningar,
  Mattias Biblioteket
 • Hej!

  Som min kollega skriver har vi tyvärr inte längre tillgång till denna text. Men jag ville komplettera med några uppgifter angående boken. Bokens hela titel är: Nahuel Huapi : ein geographischer Querschnitt durch die Anden in Patagonien : Bericht Nr. 6 der schwedischen wissenschaftlichen Expedition nach Patagonien 1932-34.

  Boken finns på flera olika bibliotek i Sverige. De flesta bibliotek i Sverig lånar ut böcker. Jag skulle föreslå att du ber ditt lokala bibliotek i San Carlos de Bariloche om hjälp för att göra ett så kallat fjärrlån (interlibrary loan). Då kan ditt bibliotek låna boken från ett bibliotek i Sverige och sedan låna ut boken till dig.

  Vänligen
  Hanna Biblioteket

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.