Till senaste kommentaren

Hur skriver jag referenser på ett akademiskt sätt?

Hej!
Jag undrar om ni kan erbjuda hjälp hur man kan referera till källor på ett varierat, men på ett akademiskt sätt, finns det någon mall för detta?
Tacksam för hjälp.

(Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Det finns flera olika bibliografiska stilar som du kan använda för att skriva referenser, t ex Harvard, Oxford eller APA. Det viktiga är att du väljer en stil, och sedan håller dig till den. Umeå universitetsbibliotek har sammanställt en lista över de vanligaste stilarna och hur man använder dem:
  http://www.ub.umu.se/skriva/skriva-referenser/v...

  I många databaser kan du få hjälp med hur du ska skriva referensen för den text som du sökt fram. I filmen nedan visar vi exempel ur tre databaser:

  https://www.youtube.com/watch?v=w7sfMaU69-E


  När du refererar kan du också ta hjälp av ett referenshanteringsprogram. Där kan du samla dina referenser i en egen databas och sedan få programmet att skriva referenserna i den stil du vill. Även här finns flera program att välja på, Zotero och Mendeley är två exempel.

  I den här filmen på 3 minuter får du en introduktion till referenshanteringsprogram och vad de kan hjälpa dig med:
  https://youtu.be/MY9CbrTeRSg
  Carolina Biblioteket
 • Tack! Finns det någon språkmall om hur man refererar till källor t.ex. Barton anser, menar, lägger fram etc. så att man varierar sig, men ändå är korrekt.
  Vänligen

 • Hej!

  Om du behöver diskutera hur du skall bygga upp din text för att få den varierande men korrekt finns det möjlighet att boka en tid vid universitetets studie- och språkverkstad.
  Läs mer om Studie- och språkverkstaden här.

  Hälsningar

  Carolina Biblioteket

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.