Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Läsa tidskrifter utanför SU?

Hej
Försöker läsa de senaste numren av olika tidskrifter som är låsta utanför SU genom att logga in på mitt SU-konto, tex Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. Detta fungerade tidigare men går jag nu via ADS vilket gör att tidskriften tydligen ser det som en vanlig nedladdning från ett ställe som inte betalar. Hur fixar man detta och har ni testat att det verkligen går utifrån?

MVH

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för din fråga.
  När jag söker efter tidskriften via bibliotekets sökruta/katalog på http://su.se/biblioteket/ så kommer jag till plattformen för tidskriften och får full access till alla artiklar.

  Ibland kan det bli en konflikt mellan olika system om man är inloggad med sitt universitetskonto på flera ställen samtidigt vilket kanske är det som har hänt här. Prova att logga ut, stäng webbläsaren, öppna den igen och sök på tidskriftstiteln i sökrutan.
  Hör av dig igen om det fortfarande inte fungerar.

  Elin
 • Hej
  Tack för snabbt svar. Funkar tyvärr inte hemifrån även efter utläggning. Är inte inloggad mer än på min laptop. Har ni testat utanför universitetet? Testa denna tex http://cdsads.u-strasbg.fr/abs/2015MNRAS.452.1567C

  Claes Fransson
 • Hej igen,

  Det är inte helt lätt att säga var felet ligger men när jag provar att nå tidskriften utanför SU så kommer jag åt alla nummer. När du vill nå tidskriften hemifrån är det viktigt att accessen går via SU:s proxy för att man ska få access. Prova att söka fram tidskriftens titel i sökrutan under fliken Böcker och tidskrifter. Då länkas du vidare till Libris där du under texten Stockholms universitetsbibliotek, digitala resurser, klickar på Läs hela och sedan Oxford University press för att nå den artikeln från 2015 som du sökte. Därefter behöver du logga in med ditt universitetskonto för att du ska få behörighet på plattformen.
  I Libris finns en lite missvisande länk högst upp på sidan under titeln där det står Läs hela, det dock viktigt att man går via länken under Stockholms universitet för att man ska få access.
  Återkom om det fortfarande inte fungerar.

  hälsningar

  Elin
 • Hej!

  Elins beskrivning ovan funkade fint. Men hur gör man om man redan vet vilken artikel man vill ha och ser att den finns på SU? Förut kunde jag alltid bara klicka på artikel i listan och komma vidare till att läsa artikeln i sin helhet. När jag numera klickar på artikeln för att hitta den kopplas jag till EBSCO. Därifrån kommer jag inte vidare.

  Jag sitter alltså inte fysiskt på SU men är inloggad.

  Adrienne Sörbom
 • Hej!

  Om du sitter på Universitetet och använder dig av SU:s nätverk får du åtkomst till artiklarna via IP numret. Om du söker efter artiklar hemifrån behöver du gå via bibliotekets katalog för att du ska få access via vår proxyserver.

  Om du vet artikelns titel kan du söka på den via bibliotekets katalog och fliken Artiklar.
  Du länkas då vidare till en sida med sökresultatet där du klickar på Findit@sub. Välj därefter fulltextlänken och logga in med ditt universitetskonto.

  vänliga hälsningar

  Elin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.