Till senaste kommentaren

Hur vet jag om en artikel är "peer-reviewed"?

Hej,

Om jag har en artikel men vill veta om den är Peer Review, hur kollar jag det?

Tack!

Kommentarer

 • Hej!

  För att ta reda på om din artikel är publicerad i en tidskrift som är peer-reviewed kan du i de flesta fall gå direkt till tidskriftens hemsida. Ofta finns det där någon sida med information om tidskriften, och om den är peer-reviewed brukar det framkomma. Börja alltså med att ta reda på vilken tidskrift din artikel har publicerats i, och besök tidskriftens hemsida.

  Om du har sökt fram artikeln via vår söktjänst EDS, som du hittar genom att klicka på fliken "Artiklar" på bibliotekets startsida, kan du prova att söka fram artikeln igen och kryssa i rutan som heter "Peer Reviewed". Då avgränsar du sökningen till att bara innefatta material som har publicerats i tidskrifter som är peer-reviewed. Om du fortfarande hittar din artikel efter att ha kryssat i den rutan innebär det alltså att artikeln har publicerats i en sådan tidskrift.
  Du kan även söka genom Tidskrifter A-Ö på bibliotekets webb. Där ser du vilka av våra tidskrifter som är peer-review. Detta fungerar enbart med tidskrifter Stockholms universitet prenumererar på. Tidskrifter som är peer-reviwed är märkta med denna symbol:

  Vänliga hälsningar
  Stockholms universitetsbibliotek
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.