Tillgång till e-resurser på gymnasiet?

Hej, kan gymnasieskolor få inloggning till bibliotekets databas för att få tillgång till digitaliserade akademiska texter? Eleverna kan ibland behöva använda dessa texter till sina gymnasiearbeten.

Mvh
Stefan

Kommentarer

  • Hej!

    Gymnasieskolor kan inte få en gemensam inloggning till bibliotekets e-resurser, där de kommer åt resurserna på distans. Endast studenter vid universitetet har möjlighet att komma åt dessa resurser på distans. Däremot kan dina elever komma åt våra e-resurser om de befinner sig på plats hos oss i biblioteket. Om de loggar in på bibliotekets wifi kan de komma åt alla e-resurser så länge som de befinner sig på plats i biblioteket. Eleverna behöver ta med sig en egen dator. Observera att det inte är möjligt att skriva ut på biblioteket om man inte är student.

    Det finns också möjlighet att göra så kallade fjärrlån från oss på artiklar. Om eleverna söker en specifik artikel kan de beställa den från oss. Beställningen måste gå genom ert skolbibliotek. Vi skickar i sådant fall artikeln till er. Det går också bra att beställa enstaka kapitel ur e-böcker. Det går också bra att beställa tryckta böcker som fjärrlån.

    Vänligen
    Hanna Biblioteket

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.