Till senaste kommentaren

Hur installerar jag Wordfinder på min PC?

Hewj,
Har fått ett meddelande från IT-avd att ni administrerar programmet Wordfinder. Önskar installera programmet på min PC - hur går jag till väga?

Kommentarer

 • Hej!

  Om du vill installera Wordfinder på din dator så hittar du Wordfinder via su.se/biblioteket och via ingången databaser A-Ö. Här finns sedan information om hur du installerar programmet https://www.wordfinder.com/downloads/ . Viktigt att du är inloggad på ditt universitetskonto.

  Vänliga hälsningar
  Helena H Användarmötet
 • Hej,
  Har nu installerat programmet men kan inte logga in. Frågas efter e-postadress och lösenord. Antar att det är SU-adress som efterfrågas men vilket är lösenordet? Ska användaren skapa ett konto hos Wordfinder?
  Mikael
 • Hej!

  Ja, du behöver registrera ett personligt konto på WordFinders hemsida, och när du gör det behöver du mycket riktigt uppge en SU-adress. Du får då också möjlighet att välja ett valfritt lösenord.

  1. Gå till su.se/biblioteket och klicka på "Databaser A-Ö".
  2. Leta upp "Wordfinder Online" i den alfabetiska listan och klicka på länken.
  3. Klicka på kugghjulet och sedan på "Mitt konto".
  4. Klicka på "Registrera ett personligt konto" och följ instruktionerna.

  Hoppas att det löste problemet!

  Vänliga hälsningar

  Emil Användarmötet
 • Hej!

  Jag har samma problem som Mikael och lyckas bara följa de tre första stegen av Emils instruktioner. När jag klickar på "Mitt konto" ser jag inte alternativet "Registrera ett personligt konto" någonstans utan det enda jag kan välja mellan är olika inloggningsalternativ.
  Daniel
 • Hej!

  Under inloggningsrutan i "Mitt konto" finns en länk där du kan gå in och skapa konto.  Hoppas bilden kan vara till hjälp.

  Hälsningar

  Carolina Användarmötet
 • Tack för svaret, men så här ser det ut hos mig:


  Jag har testat på två olika datorer och mobilen och "Registrera ett personligt konto" syns ingenstans. Detta är alltså efter att jag har klickat mig fram till Wordfinder via biblioteket, så jag har tillgång till alla ordböcker på själva sajten, men programmet kommer jag inte åt.

  Daniel
 • Hej,
  Förstår inte varför du inte ser "Registrera..." Jag måste höra med WordFinder och återkomma.
  Medina Media & förvärv
 • Hej igen,
  WordFinder tror att du eventuellt inte har kommit till denna sida ifrån vårt nätverk (på campus eller inloggad med ditt universitetskonto ifall du befunnit dig utanför universitetes nätverk). För att "registrera nytt konto" ska synas krävs nämligen detta.

  Medina Media & förvärv

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.